Skoda Rapid

Atractiv si practic.

Designul dinamic al noului model ŠKODA Rapid demonstreaza ca o masină de familie nu trebuie neaparat sa arate ca atare. Aparitia modelului Rapid inspira eleganta atemporala.

Cotiera din fata.

Cotiera din fata, care ascunde un compartiment de depozitare pentru obiecte mici, creste confortul soferului si al pasagerului din fata.

E unic.

Mai mult confort, mai multa siguranta si tehnologie mai buna. Asa arata tovarasul ideal de drum pentru familia Dumneavoastra. Si indeosebi mai mult spatiu: deschiderea larga si volumul portbagajului accentueaza unicitatea noii ŠKODA Rapid în clasa sa.

Setul de plase.

Setul de plase, care consta din doua plase verticale si una orizontala pozitionata pe podea, va permite sa asigurati cu usurinta obiectele, astfel incat sa nu se miste in timp ce conduceti.

Simply clever

Daca pleci cu familia la drum, trebuie sa te gandesti la multe lucruri. Noi le-am anticipat și am echipat ŠKODA Rapid cu multe detalii inteligente. Astfel, un recipient portabil asigura depozitarea resturilor, iar racleta amplasata in capacul rezervorului este mereu la indemana in anotimpul rece. 100% simply clever.

Spatiul de depozitare pentru ochelari.

Spatiul de depozitare pentru ochelari, pozitionat deasupra oglinzii retrovizoare din interior, va fi apreciat de soferii care schimbă ochelarii de soare cu cei de vedere înainte de a conduce.

Galerie Foto

Design Skoda Rapid

Modele speciale Mai multe detalii
  • Design: Dinamic și proaspăt, pentru grupurile de clienți tineri
  • Tipic ŠKODA: Mult spațiu, caracter practic și idei „Simply Clever”
  • Specific: Trapă panoramică din sticlă și geamul din spate prelungit
  • Mediu: Motoare eficiente, pe benzină și diesel, cu o valoare optimă a emisiilor de CO2, de 99 g/km

ŠKODA introduce modelul ŠKODA Rapid Spaceback si in Romania extinzându-și astfel gama de modele din segmentul compact, cu un automobil poziționat între ŠKODA Fabia și ŠKODA Octavia. ŠKODA oferă pentru prima dată un automobil compact, care îmbină calitățile practice, specifice mărcii ŠKODA, cu forma unui hatchback. Cu designul său cu o prospețime dinamică, ŠKODA Rapid Spaceback a fost gândit pentru a se adresa grupelor de clienți tineri. Așa cum este tipic pentru ŠKODA, modelul Rapid Spaceback oferă mult spațiu, numeroase idei „Simply Clever”, un nivel înalt de siguranță, oportunități interesante pentru personalizare, consum scăzut de carburant și un raport preț/calitate excelent, ceea ce înseamnă că noua ŠKODA Rapid Spaceback impune noi standarde în cel mai puternic segment auto din Europa. Rapid Spaceback și-a sărbătorit premiera la ediția din acest an a Salonului Auto Internațional de la Frankfurt, iar modelul a fost lansat pe piețele din Europa în perioada octombrie-noiembrie 2013.
 
“Noua ŠKODA Rapid Spaceback reprezintă un punct de reper pentru ŠKODA: acest model înseamnă intrarea noastră în segmentul de importanță strategică al hatchback-urilor compacte,” declară Winfried Vahland, CEO ŠKODA. “Rapid Spaceback reprezintă un plus extraordinar pentru această clasă, în măsura în care combină caracteristicile practice de la ŠKODA cu populara formă a unui hatchback. Beneficiind de noul design ŠKODA, Rapid Spaceback oferă o imagine proaspătă, dinamică și originală. Este un automobil compact cu eleganță sportivă, spațios și practic, ideal pentru persoanele și familiile tinere,” declară Vahland. 

 

Un automobil compact cu o prospețime sportivă 

Noua ŠKODA Rapid Spaceback are un aspect exterior independent și clar, cu un șic special. Este o mașină care inspiră o sportivitate revigorantă și dinamism elegant, ceea ce o face să fie atractivă și interesantă încă de la prima privire. Imaginea laterală oferă accente speciale. În comparație cu modelele hatchback convenționale arată mai sportivă și alungită, aproape ca un coupe, ceea ce o face să iasă în evidență în fața concurenței. 
Silueta dinamică a modelului ŠKODA Rapid Spaceback este marcată de linii clare, un ampatament lung (2.602 milimetri) și de linia mediană înaltă și precisă. Rapid Spaceback are între montanţii ‘C’ și ‘D’ un al treilea geam lateral. 

Personalizarea reprezintă un aspect central al acestui automobil, unul dintre elementele importante ale noului Rapid Spaceback fiind uriașa trapă panoramică din sticlă, disponibilă ca dotare opțională. Această trapă, realizată din sticlă atermică, se întinde de la parbriz până la geamul din spate, oferind pasagerilor un câmp vizual neobstrucționat asupra cerului. Combinat cu trapa panoramică din sticlă, geamul din spate prelungit, oferit ca dotare opțională, constituie o trăsătură distinctivă adițională a designului. În această formulă, sticla atermică a geamului din spate ajunge aproximativ zece centimetri mai jos pe hayon decât în cazul geamului spate normal. În conexiune cu trapa panoramică din sticlă, suprafața din sticlă atermică începe de la parbriz și se întinde pe tot plafonul, pătrunzând adânc în hayon. Eleronul negru, montat la terminația superioară a geamului din spate, accentuează impresia dinamică. 

Partea din spate a mașinii accentuează caracterul sportiv al modelului ŠKODA Spaceback. Aceasta include linii clare și creează o impresie echilibrată și ordonată. Un difuzor de aer, de culoare neagră, subliniază în mod egal orientarea pe orizontală a elementelor precum și blocurile optice spate de dimensiuni mari, care au forma tipică a literei ‘C’. 
Până la montantul B, designul părții frontale al modelului ŠKODA Rapid Spaceback are la bază limuzina Rapid. Elementele de bază sunt: o grilă proeminentă, cu 19 lamele verticale și o ramă cromată, noua siglă a mărcii, montată pe partea rotunjită, din față, a capotei, poziționarea în formă de trifoi a farurilor și luminilor de ceață. 

 

Un interior spațios și atractiv 

Interiorul noului model Rapid Spaceback impresionează cu volane sport, cu trei spițe, versiuni de dotări elegante și prin designul proaspăt al tapițeriei scaunelor. Așa cum este tipic pentru ŠKODA, interiorul noii ŠKODA Rapid Spaceback oferă mult spațiu: deși exteriorul noului model măsoară cu 18 centimetri mai puțin, în comparație cu limuzina Rapid, spațiul pentru pasageri este la fel de generos ca și în cazul ‘fratelui mai mare’ al acestei mașini. Partea din spate a modelului Rapid Spaceback oferă cel mai mare spațiu pentru picioare (64 milimetri) și cel mai mare spațiu pentru cap (980 milimetri), din segmentul său. La fel și volumele spațiului pentru bagaje, care sunt printre cele mai bune din segment, permit o capacitate de 415 litri sau 1.380 litri atunci când bancheta din spate este rabatată. 

Acest spațiu generos este completat de numeroase soluții ‘Simply Clever’. De exemplu, noul model Rapid Spaceback oferă opțional un portbagaj cu podea dublă, ceea ce permite ca portbagajul să fie împărțit pe două niveluri orizontale, care conferă dublă utilitate. Și nu este nevoie să lăsați podeaua dublă acasă atunci când utilizați maximum de spațiu din portbagaj, deoarece aceasta poate fi mutată, pur și simplu, într-o poziție inferioară. Mai mult, Rapid Spaceback oferă toate caracteristicile practice, care sunt familiare de la Rapid, inclusiv racleta pentru gheață din clapeta rezervorului și suportul pentru vesta reflectorizantă de sub scaunul șoferului, covorașul cu două fețe din portbagaj sau recipientul pentru resturi din ușa laterală. Alte exemple includ suportul pentru bonul de parcare, suportul multimedia, suporturile pentru băuturi din față și din spate sau cutia multifuncțională de sub polița portbagajului, care poate fi depozitată în spatele locurilor din spate. 

 

Siguranță fără compromisuri 

Noua ŠKODA Rapid Spaceback oferă nivelul înalt de siguranță obișnuit deja pentru un automobil al mărcii ŠKODA. Un pachet de siguranță bogat protejează pasagerii în cazul unui accident. Acesta include în special airbag-uri față, laterale și pentru cap, centuri de siguranță cu trei puncte de prindere, reglabile pe înălțime, cu pretensionare și tetiere reglabile pe înălțime. În țările din UE sistemele ABS și ESC fac parte dintre dotările standard. Alte elemente de siguranță activă, oferite ca dotări opționale, sunt farurile cu xenon, sistemul de control al presiunii din pneuri, proiectoarele cu funcție cornering sau asistentul pentru pornirea din rampă. 

 

Patru motoare pe benzină și două diesel 

În Europa, noua ŠKODA Rapid Spaceback este disponibilă cu patru motoare pe benzină și două diesel. Aceste propulsoare avansate oferă între 55 și 90 kW, motorul 1.6 TDI/66 kW sărbătorindu-și premiera în cadrul gamei Rapid. În versiunea GreenLine, cu acest motor, Rapid Spaceback consumă doar 3,8 l de carburant pentru 100 km, iar emisiile de CO2 sunt de 99 g/km. 

 

Cea mai mare ofensivă a modelelor din istoria companiei 

ŠKODA Rapid Spaceback reprezintă cea mai recentă inovație din cadrul celei mai mari ofensive a modelelor, care a avut loc în cei 117 ani de istorie ai companiei ŠKODA. În anii ce vor urma, marca își va schimba întreaga sa gamă de modele și o va extinde către noi segmente de piață. În medie, un model ŠKODA nou sau revizuit va fi introdus pe piață la un interval de șase luni. Această ofensivă a modelelor reprezintă nucleul Strategiei de Dezvoltare ŠKODA 2018, moment în care vânzările mărcii ŠKODA se vor ridica la 1,5 milioane de unități pe an.

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.