100.000 de SKODA Citigo in intreaga lume

100.000 de SKODA Citigo in intreaga lume

La fabrica Volkswagen din Bratislava a iesit de pe linia de productie ŠKODA Citigo cu numarul 100.000. Primul automobil de oras al marcii a fost lansat la finalul anului 2011 si s-a bucurat inca din acel moment de o prezenta de succes pe piata. Modelul incanta prin spatiul interior generos, solutiile inteligente, consumul redus de carburant, nivelul ridicat de siguranta, manevrabilitatea perfecta, designul curat si valoarea ridicata. 2013 a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 51 %.

Cele 100.000 de automobile Citigo produse din 2011 si pana acum demonstreaza cat succes are pe piata ‘micuta noastra masina’,” declara Werner Eichhorn, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Vanzari si Marketing. “Cu Citigo, care a fost lansat acum aproape trei ani, am demarat cea mai mare ofensiva a modelelor intreprinsa de compania noastra. De atunci, acest model inteligent, de dimensiuni reduse,  a imbogatit segmentul in crestere al masinilor de oras si a atras noi clienti catre marca. Citigo ne intareste pozitia in cadrul pietei europene si suntem cu adevarat incantati de modelul nostru,” declara Eichhorn.

 

ŠKODA Citigo este automobilul de oras perfect: compact, dar in acelasi timp spatios, economic si agil, atractiv, sigur si inteligent. “ Citigo ofera toate valorile ŠKODA in cel mai mic spatiu,” declara Eichhorn. Aceasta combinatie a fost primita foarte bine de catre clienti: in 2013, vanzarile acestor masini mici si sprintene au crescut cu un solid 51%, ajungand la 45.000 de automobile.

 

Cu dimensiunile sale compacte (3,56 m lungime, 1,64 m latime si 1,48 m inaltime), ŠKODA Citigo ofera manevrabilitate perfecta. In acelasi timp, modelul impresioneaza prin spatiul interior bine structurat, care este atat de tipic pentru automobilele ŠKODA.

 

Numeroase concepte inteligente fac din Citigo un adevarat automobil ‘Simply Clever’. Cu diverse compartimente de depozitare si plase, carlige, precum si un portbagaj spatios – acest automobil este extrem de practic. Si exceptional de sigur: Citigo este primul automobil din segmentul masinilor mici, care impreuna cu modelele similare din cadrul Grupului Volkswagen, a primit cel mai bun calificativ posibil, de 5 stele, la testele de impact Euro NCAP.

ŠKODA Citigo este in plus unul dintre cele mai ecologice automobile de oras de pe piata. Dispune de un motor 1.0 MPI cu trei cilindri, care furnizeaza 44 kW/60 CP sau 55 kW/75 CP. Fiecare versiune de motorizare poate fi cuplata fie la o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, fie la una automatizata ASG. Modelul 1.0 MPI/44 kW Citigo Green tec are un consum mixt de numai 4,1 l/100 km si emite numai 95 g CO2 pe km.

Din luna octombrie 2012, automobilul de oras este disponibil si cu un motor CNG. ŠKODA Citigo G-TEC utilizeaza doar 4,4 m³ (2,9 kg) de CNG pentru 100 km, cu emisii de CO2 de numai 79 g/km. Aceasta face ca Citigo G-TEC sa fie cel mai ecologic automobil ŠKODA disponibil. Pana acum, ŠKODA a livrat in total peste 1.900 de automobile catre clienti, dintre care 1.300 au fost comercializate doar in 2013. Anul trecut, o calatorie record a reusit sa ridice prestigiul modelului Citigo G-TEC: intr-un interval de 5 zile, campionul la economia de combustibil, austriacul Gerhard Plattner, a condus la un consum mediu de carburant de 2,39 kg CNG/100 km, de la Vicenza (Italia) la Stockholm (Suedia).

La inceputul lunii mai, producatorul de automobile din Republica Ceha a introdus o editie sportiva si cu puternica incarcatura emoţionala a modelului Citigo. ŠKODA Citigo Monte Carlo a fost lansata cu un design atragator, de raliu, cu multe detalii sport. Printre altele, aceasta dispune de suspensii sport coborate, jante din aliaj de 16 inch, proiectoare de ceata integrate in bara din fata, o grila a radiatorului neagra, difuzor de aer integrat in panoul din spate si bara spate. Interiorul se inscrie in aceeasi tema, dispunand de un volan sport cu 3 spite, tapiterie neagra pe plafon, finisare neagra a interiorului si tapiterie pentru scaune cu design Monte Carlo.

De la lansare, ŠKODA Citigo a castigat numeroase premii atat in tara de origine cat si in strainatate. Printre acestea se numara, ‘Car of The Year 2012’ in Republica Ceha, ‘Company Car of the Year’ si ‘Internet Car of the Year’ la Fleet Awards.

 

ŠKODA Citigo – repere

 

2011

Septembrie                             Premiera ŠKODA Citigo - primul automobil de oras al marcii

 

2012

Ianuarie                                   ŠKODA Citigo castiga ‘Car of the Year 2012’ la categoria ‘City Cars’

Martie                                      Lansarea versiunii ŠKODA Citigo cu 5 usi la Salonul Auto de la Geneva

Octombrie                              Lansarea ŠKODA Citigo CNG - primul automobil cu gaz natural comprimat de pe piata

 

2013

Iulie                                          Calatoria record a modelului ŠKODA Citigo cu propulsie pe baza de CNG in jurul Europei

 

2014

Martie                                      Premiera ŠKODA Citigo Monte Carlo la Salonul Auto de la Geneva

Mai                                            ŠKODA Citigo cu numarul 100.000 iese de pe linia de productie din Bratislava

                                                  Lansarea ŠKODA Citigo Monte Carlo

 

Pentru detalii si informatii suplimentare, va rugam contactati departamentul de Marketing Brady.

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă