Ce trebuie sa stiti despre uleiul de motor

Ce trebuie sa stiti despre uleiul de motor

Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți despre uleiul de motor

Uleiul este esențial pentru motorul mașinii dumneavoastră. El ajută motoarele să suporte condiții adverse, în unele cazuri, chiar pe sute de mii de km. Pe lângă sarcina de a reduce frecarea, el asigură un strat ce protejează motorul de uzură și de contaminanții dăunători produși de arderea motorului, ajută la menținerea motorului rece și este un agent de curățare formidabil.
Cu cât este mai bună calitatea uleiului, cu atât oferă o protecție mai bună pentru motor. De aceea, este important să investiți în cel mai bun ulei.
 
Iată ce trebuie să știți despre uleiul de motor pentru a face cea mai bună alegere:
 
1.    Există 3 tipuri de ulei de motor:
  • Minerale – ce conțin mai multe ceruri și impurități ceea ce înseamnă că nu oferă performanță și protecție maximă sau economie de combustibil
  • Parțial sintetice – un amestec special între uleiuri minerale și sintetice care permit o funcționare mai bună decat a uleiurilor minerale la un cost mai scăzut decât al uleiului integral sintetic, dacă acesta nu este strict necesar.
  • Sintetice – permit o funcționare mai bună a tuturor mașinilor, sunt mai rafinate, protejează mai bine și sunt mai economice.
 
2.    Vâscozitatea:
Pe ambalajele uleiurilor de motor este specificat un număr ce indică vâscozitatea. Ex: 5W-30
Primul număr (ex.: 5), ne spune care este performanța uleiului la temperaturile scăzute din sezonul rece iar W vine de la winter (iarnă). Cu cât numărul este mai mic, cu atât uleiul este mai subțire și poate circula mai repede prin motor, protejând piesele acestuia.
Cel de-al doilea număr (ex.: 30) ne spune cât de gros este uleiul când este încălzit și circulă la temperaturi normale (aprox 80-90 de grade Celsius). Cu cât acest număr este mai mare, cu atât protejează mai bine.

Dar nu toate uleiurile cu aceeași viscozitate sunt la fel și de aceea, unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să țineți cont când alegeți un ulei de motor sunt specificațiile.

3.    Specificațiile:
Sunt standardele stricte pe care uleiul trebuie să le satisfacă în vederea garantării calității și performanței.
Există 3 tipuri de specificații:

  • API – reglementată în SUA de către Institutul American al Petrolului
  • ACEA – reglementată de Asociația Europeană a Producătorilor de Petrol
  • QEM – specificația producătorului de echipamente originale. Aceasta este cea mai importantă, mai ales pentru mașinile aflate în garanție.

Pentru mai multă încredere,  este recomandabil să aflați toate aceste informații de la un specialist, distribuitor autorizat de ulei de motor.
Iar pentru performanță și protecție maximă, vă recomandăm CASTROL EDGE PROFESSIONAL TITANIUM FST™ 
Tehnologia TITANIUM FST™ este bazată pe polimeri.  Acest lucru face titanul solubil în ulei și îi permite să funcționeze împreună cu Fluid Strength Technology™ integrată în premieră în Castrol EDGE Professional, pentru a oferi o schimbare majoră a puterii peliculei de ulei și a ajuta motoarele să funcționeze la performanțe maxime.
Castrol EDGE Professional TITANIUM FST™  reduce frecarea cu până la 15% și maximizează performanța motorului; fiind cu până la 45% mai rezistent decât cel al unui competitor de top, reducând contactul metal-pe-metal și menținându-și rezistența cu cel puțin 140 de ore mai mult.
Castrol EDGE Professional TITANIUM FST™  este testat dincolo de limitele industriei și specificațiilor OEM și îl puteți găsi exclusiv la service-urile producătorilor de mașini.
____________________________________________________________________________________________________________________

Pentru o oferta personalizata schimb ulei la Service Brady, puteti da click pe butonul de mai jos:

oferta-service-schimb-ulei

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă