Ghid auto schimb ulei

Ghid auto schimb ulei

10 informatii esentiale despre uleiul de motor si riscurile la care te supui daca nu iti faci revizia masinii la timp

1. Condusul zilnic pe distante scurte reduce viata uleiului de motor cu pana la 50%

In cazul in care utilizati masina pe distante scurte, este necasar sa stiti ca acest lucru aduce mari dezavantaje motorului masinii dumneavoastra.
Pe langa cresterea consumului de ulei, pe distante scurte, apare un process de diluare a uleiului de motor. Mai mult decat atat, cantitati mici de carburant patrund din camera de ardere in baia de ulei, reducand astfel viata uleiului de motor a masinii dumneavoastra

2. Monitorizarea nivelului de ulei

Este esential sa notati numarul de kilometri avut la ultimul schimb de ulei.
Verificati nivelul lubrifiantului la fiecare al treilea plin de carburant. In cazul in care sesizati miros specific de carburant in lubrifiantul de pe joja, este momentul sa schimbati uleiul. Schimbati uleiul de fiecare data cu unul nou, pentru a elimina reziduurile. Uleiul se schimba chiar daca nu s-a atins norma de kilometri anuala si chiar daca masina a stationat o perioada mai lunga de timp.
Cand se schimba uleiul de motor?
Schimbul de ulei reprezinta una din cele mai importante actiuni de intretinere a masinii dumneavoastra. Aceasta trebuie sa se intample o data pe an sau in intervalul 10-15.000 de km parcursi.
De asemenea, este important sa consultati un service autorizat, deoarece specialistii pot stabili in functie de performantele lubrifiantului, de caracteristicile motorului si de conditiile de utilizare a autovehiculului, cand este necesar sa inlocuiti lubrifiantul

3. Nu ai schimbat filtrul la timp? Trebuie sa stii care sunt consecintele

In filtru se depoziteaza reziduuri, care determina cresterea presiunii uleiului si, implicit, provoaca distrugerea garniturilor si simeringurilor. In acest context, puterea motorului scade, iar in locul economiei la filtre veti plati ulterior alte reparatii.
Filtrul de ulei permite o buna functionare a motorului, retinand uleiul atunci cand motorul este oprit.
Filtrul de ulei retine particulele rezultate in urma uzurii normale a componentelor in miscare.\

4. Pornirile ratate la -25 de grade te pot costa 500 km din viata masinii

Cercetatorii canadieni au analizat reactia componentelor masinilor in contextul incercarilor repetate de a porni motorul la temperature extrem de scazute.
Din aceste studii a rezultat ca gerul afecteaza piesele de motor iar lipsa unui lubrifiant de calitate afecteaza intens functionalitatea motorului.
Este important de stiut ca anumite vehicule necesita folosirea unui ulei special pentru sezonul de iarna, astfel ca, este necesar sa verificati cartea tehnica a masinii.

5. Amanarea reviziilor si a schimbului de ulei poate duce la cedarea turbinei

Turbina poate face fata mai multor suprasolicitari, insa nu tolereaza uleiul uzat sau filtrul de aer colmatat.
Defectarea turbinei este cauzata de trei factori principali: uleiul uzat, lipsa uleiului in cantitate suficienta sau reziduurile mecanice.
Schimbarea la timp a uleiului previne in mod direct defectarea turbinei, iar un filtru de aer nou previne aspirarea uleiului in turbine.
Motoarele turbo sunt mai sensibile la calitatea uleiului folosit decat celelalte motoare, din cauza acumularii de funingine. In cazul acestor motoare, completarea cu ulei nu este suficienta, fiind necesara o inlocuire totala a lubrifiantului.\

Pentru a vedea toate cele 10 motive sa iti faci revizia la timp, descarca GHIDUL AUTO de mai jos!

descarca-ghid-auto-schimb-uleibrady-recomanda-castrol

programare-service-auto

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă