Anvelope de iarna si hotel de roti

Anvelope de iarna si hotel de roti

In fiecare an, anotimpul rece vine cu o preocupare: pneurile de iarna.

Pe langa faptul ca sunt obligatorii, echiparea de iarna a masinii ne ofera un confort psihic atunci cand iarna ne ia prin surprindere cu o ninsoare.

Investitie in siguranta

Ceea ce trebuie avut in vedere este ca prin achizitia unor pneuri de iarna investiti in siguranta dumneavoastra micsorand considerabil riscurile unui accident, datorat scaderii aderentei pneurilor.

Multi considera ca alegerea unor pneuri all-season este o solutie mai putin costisitoare, insa timpul a demonstrat ca anvelopele trebuie alese in functie de anotimp pentru obtinerea unei aderente bune.

Va spunem din experienta proprie ca un automobil care avea tractiune integrala simetrica, un sistem de top de altfel, s-a comportat lamentabil la rularea si mai ales la franarea pe drumuri acoperite cu gheata, peste care s-a depus zapada. Cauza: era dotat cu pneuri all-season.

Chiar daca autoturismul are o singura punte motoare, este important de stiut ca se recomanda echiparea tuturor rotilor cu pneuri de iarna. In caz contrar exista riscul ca autoturismul de teren sa dezvolte un comportament in viraje puternic subvirator ori supravirator. Cu toate ca masina este echipata cu ABS ori sisteme electronice de control al stabilitatii ori tractiunii, utilizarea acestora este limitata in functie de aderenta dintre pneuri si drum. Unul dintre cele mai bune exemple este situatia in care ABS-ul obstructioneaza procesul de franare datorita detectarii de blocare a rotii pe zapada chiar si la viteze reduse, iar la plecarea de pe loc sistemul de control al tractiunii va reduce puterea motorului prin taierea alimentarii cu carburant.

O alta recomandare ar fi ca in limita posibilitatilor pneurile de iarna sa fie folosite pe jante din otel, in timp ce anvelopele de vara sa fie montate pe jante din aliaj.
Cea mai buna solutie ar fi ca odata cu primele semne ale scaderii temperaturii sub 7 grade Celsius, fiecare posesor al unui autoturism de teren sa schimbe pneurile de vara cu cele folosite in iarna precedenta. Desi achizitionarea unui set nou de roti poate insemna un efort bugetar important, aceasta operatiune va poate scuti de investitii suplimentare circa cinci sezoane.

Apelati la un "Hotel de roti"!

Este bine de stiut ca pentru a prelungi durata de viata a anvelopelor trebuie ca dupa folosire sa fie pastrare in camere cu temperatura constanta si aranjate pe partea laterala in saci de plastic. De aceea am apelat pentru mai multe detalii la “Hotelul de roti si anvelope Brady” care ne-a facut urmatoarele recomandari:

1. Schimbati-va cauciucurile de vara cu cele de iarna atunci cand temperatura aerului a scazut sub 7° C pentru o mai buna aderenta a masinii si siguranta dvs.
2. Nu folositi anvelopele in “extra-sezon”, cu alte cuvinte este indicat sa nu folositi iarna pneuri de vara sau invers, pentru o mai buna eficacitate si uzura redusa.
3. Pastrati fiecare pneu intr-un loc racoros si uscat. Subsolurile sau garajele sunt adaposturi bune, atata timp cat ele pastreaza o temperatura constanta si nu exista umezeala. Mai mult, aparatele electrice si aparatele de sudura emit ozon care degradeaza calitatea cauciucului pneului. Nu depozitati pneuri langa aceste obiecte. Chiar si oxigenul contine ozon, care degradeaza cauciucul pneului astfel ca asigurati-va ca husa pentru pneuri sau sacul de depozitare nu pastreaza mult aer.
4. Daca nu aveti aceasta optiune apelati la un “Hotel de roti si pneuri”, care ofera spatiu adecvat de stocare.  
5. Pneurile se depoziteaza pe flanc, nu mai mult de patru pneuri unul peste altul. O gramada mai mare de 4 pneuri devine instabila sau duce la deformarea pneului si la aparitia amorselor de fisuri.
6. Verificati presiunea aerului din rotile ce urmeaza a fi folosite dupa ce ati schimbat pneurile. Consultati instructiunile constructorului pentru presiunea corecta din roti.

De retinut!

E mai sigur si usor pentru dumneavoastra sa aveti doua seturi de roti echipate, unul cu pneuri de vara si celalat cu pneuri de iarna, astfel economisiti bani si timp.
Pentru detalii suplimentare legate de oferta de accesorii de iarna VW si Skoda* sau tarifele de la Hotelul de roti Brady ne puteti scrie pe adresa de email piese@bradytrade.ro sau ne puteti suna la telefon 021-316.72.72.

* oferta este valabila in limita stocului disponibil

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă