Nou Certificat European ITP

Nou Certificat European ITP


Noul certificat eliberat de Registrul Auto Roman la efectuarea inspectiei tehnice periodice (ITP) este obligatoriu la iesirea din tara.

De la 1 ian. 2014, soferii care isi vor efectua inspectia tehnica perioada vor primi un nou document eliberat de RAR.

Certificatul ITP este eliberat inconformitate cu Directiva 2010/48/UE de adaptare la progresul tehnic a Directivei 2009/40/CE a Parlamentului European şi a Consiliului privind inspecţia tehnică auto pentru autovehicule şi remorcile acestora.

Eliberarea acestui certificat nu implică obligaţii sau costuri suplimentare pentru deţinătorii de vehicule, aceştia primind acest certificat automat, la finalizarea inspecţiei tehnice periodice efectuate la termenul scadent normal (nu este afectată în nici un fel periodicitatea de efectuare a ITP).

Altfel spus, deţinătorii de vehicule cu ITP valabil nu trebuie să solicite în avans eliberarea acestui certificat, el urmând să fie eliberat la efectuarea următoarei ITP.

Trebuie precizat faptul că acest certificat este complementar anexei la certificatul de înmatriculare şi în consecinţă nu înlocuieşte anexa respectivă care atestă efectuarea ITP şi termenul de valabilitate.

Tinand cont că este vorba despre un certificat European, acest document trebuie sa fie disponibil împreună cu anexa la certificatul de înmatriculare pentru prezentare în vederea unor eventuale controale în cazul vehiculelor care au efectuat ITP începând cu 31 decembrie 2013, atat pe teritoriul Romaniei cat si in celelalte state member UE.

Certificatul cuprinde informatii precum numarul de identificare al vehiculului, clasa vehicului sau numarul de kilometri parcursi la data efectuarii inspectiei si este eliberat în limba română iar rubricile sunt traduse în engleză.


Sancţiunile în cazul absenţei certificatului sunt aplicate de poliţie, potrivit legislaţiei ţării respective si se aplică doar vehiculelor inspectate începând cu 31 decembrie 2013.

Service Brady are o statie ITP, autorizata RAR pentru majoritatea marcilor auto de pe piata din Romania, cu o vechime si experienta de peste 10 ani.

Descarca model de certificat ITP.

progranare-itp

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă