Noua Octavia - sufletul marcii Skoda

Noua Octavia - sufletul marcii Skoda

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde in segmentul compact. Cea de-a treia generatie Octavia confirma, mai mult ca oricand, pozitia unica a acestui automobil in segmentul din care face parte, impresionand printr-o oferta neegalata de spatiu, design nou, nivel inalt de functionalitate, siguranta si sisteme inovatoare de confort, consum redus de carburant, o gama bogata de solutii „Simply Clever” si un raport pret/calitate tipic unui automobil ŠKODA.

 

“ŠKODA Octavia este sufletul marcii ŠKODA”, declara Winfried Vahland, CEO ŠKODA. “Modelul incorporeaza cele mai bune caracteristici ale marcii ŠKODA: mult spatiu, calitate, precizia executiei, elemente moderne, tehnologie matura, design atemporal, functionalitate ridicata si cel mai bun raport pret/calitate. Asteptarile clientilor nostri au crescut. Tinta noastra a fost sa facem ca aceasta masina sa fie si mai buna la a treia generatie. Iar acest deziderat se reflecta in valorile noii Octavia – este o clasa in sine.”

 

ŠKODA Octavia a incercat mereu sa ofere acel ceva in plus. Iar acest lucru este valabil de la oferta generoasa de spatiu, pana la fuziunea dintre forma eleganta de limuzina cu avantajele practice ale unui automobil cu un hayon mare, combinatie unica in acest segment. Noua generatie confirma aceasta unicitate. “Noua Octavia demonstreaza faptul ca am continuat in mod hotarat sa parcurgem traseul tipic pentru un automobil ŠKODA. Este un automobil cu proprietaţi caracteristice clasei medii, dar cu un pret de automobil compact. Este masina ideala pentru clientii exigenti si siguri pe sine, care se asteapta sa descopere un automobil Octavia modern cu toate atuurile sale. Este ceea ce avem noi mai de pret”, declara Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare tehnica.

 

O oferta incomparabila de spatiu, functionalitate optima

 

Noua ŠKODA Octavia impune noi standarde in clasa sa in ceea ce priveste oferta de spatiu. “Noua Octavia ofera un nivel de spatiu regasit doar la clasele superioare”, declara Welsch. Nicio alta masina din segmentul compact nu ofera o lungime mai mare a interiorului (1.782 mm) sau mai mult spatiu pentru genunchi (73 mm), respectiv mai mult spatiu pentru cap pe locurile din spate (980 mm). De asemenea, la 590 de litri, volumul portbagajului este cel mai bun din clasa. Si alte dimensiuni interioare au crescut semnificativ in comparatie cu cea de-a doua generatie Octavia: spatiul pentru cap, pe locurile din fata: + 8 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din fata: + 39 mm, latimea la nivelul coatelor, in partea din spate: + 26 mm.

 

Un nou nivel de rafinament: un design distinctiv, clar si atemporal

 

Noua ŠKODA Octavia nu este doar spatioasa si functionala, ci arata si bine. Jozef Kabaň, directorul departamentului de design ŠKODA, si echipa sa au revizuit complet masina si au creat entuziasm de la prima vedere. O ŠKODA Octavia nu a fost niciodata atat de dinamica si, in acelasi timp, atat de eleganta şi atemporala, nu a fost atat de distincta şi rafinata, precum cea de-a treia generatie a acestui bestseller. “Fiecare linie si spatiu exprima atenţia pentru detalii. Noua Octavia este o prezenta inconfundabila in multimea de automobile”, declara Welsch.

 

In comparatie cu modelul precedent, Octavia a crescut semnificativ in ceea ce priveste lungimea si latimea. Noul model este cu 90 mm mai lung si cu 45 mm mai lat decat cea de-a doua generatie Octavia. In acelasi timp, ampatamentul a crescut cu 108 mm, ceea ce reprezinta un beneficiu mai ales pentru interior si spatiul oferit de locurile din spate.

 

Parteafrontala a masinii exprima siguranta si incredere, gratie accentuarii liniilor orizontale si a noii pozitii a logoului ŠKODA. Aspectul lateral al noii ŠKODA Octavia a devenit semnificativ mai dinamic in comparatie cu generatia precedenta. Aceasta se datoreaza atat ampatamentului lung, cat si consolei fata mai scurte si montantului C retras mult spre spate. Linia mediana inalta si ascutita ofera automobilului mai multa lungime, din punct de vedere optic, si subliniaza, in mod distinctiv, silueta de coupe a acestuia. O noua caracteristica speciala este linia dinamica a geamurilor usilor din spate, care este ascendenta, asa numita “aripioara” – un detaliu de design mic, dar eficient, care confera masinii o imagine puternica si directie.

 

Designul posterior se concentreaza, de asemenea, asupra preciziei, calitatii si proportiilor perfecte. Fiecare element este la locul lui, bine pozitionat si ordonat. Grafica tipica a blocurilor optice ŠKODA, cu forma distinctiva a literei C pentru lumini, a fost executata cu o splendoare fara compromisuri. Ordinea, eleganta si, mai ales, spatiul mare sunt elementele distinctive asupra carora se concentreaza interiorul noii Octavia. Designerii ŠKODA au refacut complet habitaclul.

 

Siguranta la cel mai inalt nivel

 

In procesul de dezvoltare a noii ŠKODA Octavia, o misiune importanta a fost aceea de a crea o masina si mai sigura. In consecinta, inginerii ŠKODA au dezvoltat o multime de sisteme de siguranta de ultima ora pentru noua Octavia, inclusiv Front Assistant/functia de franare de urgenta (din luna mai 2013), Lane Assistant, care mentine Octavia pe traiectoria aleasa, sistemul de franare automata Multicollision-Braking/actionarea automata a franelor in cazul unui accident, Crew Protect Assistant/pregatirea autovehiculului in eventualitatea unui accident sau Driver Activity Assistant / detectarea nivelului de oboseala a şoferului. Aceste sisteme ajuta la evitarea accidentelor sau la diminuarea consecintelor acestora pentru ocupantii autovehiculului si pentru ceilalti participanti la trafic.

 

In plus, un sasiu precis, ampatamentul lung si o structura rigida si usoara a caroseriei sunt combinate pentru a asigura manevrabilitate şi stabilitate pentru cel mai recent model al marcii ŠKODA. In eventualitatea unui accident, un pachet cuprinzator de elemente de siguranta pasiva ofera protectie optima pentru sofer si pasageri. In materie de siguranta pasiva, cele noua airbag-uri si centurile de siguranţa in trei puncte protejeaza ocupantii autovehiculului. Airbag-ul pentru genunchi (standard in tarile UE) si airbag-urile laterale spate sunt disponibile pentru prima data la ŠKODA Octavia.

 

Un plus de eficienta: emisii de CO2 de la 89 g/km, un nou record pentru marca

 

Gratie dezvoltarii unor noi motoare pe benzina si diesel, a unui coeficient aerodinamic scazut si greutatii reduse a autovehiculului, inginerii au obtinut imbunatatiri semnificative ale cifrelor de consum si emisii ale modelului ŠKODA Octavia, care scad cu pana la 23% fata de modelul anterior.

 

Versiunea GreenLine a noii ŠKODA Octavia (1.6 TDI/81 kW) are emisii de CO2 de numai 89 g/km si consuma doar 3,4 litri de motorina pentru 100 de km parcursi. In total, sunt oferite patru propulsoare pe benzina, toate dispunand de tehnologie TSI de ultima ora si patru TDI-uri moderne, cu common-rail. O versiune de propulsor alimentat cu gaze naturale este planificata pentru mai tarziu. Cu exceptia propulsoarelor de intrare in gama, atat pe benzina, cat si diesel, toate motoarele sunt disponibile acum intr-o versiune Green tec cu sistem start-stop si funcţie de recuperare a energiei. Gama se extinde pana la versiunea de varf, 1.8 TSI de 132 kW. Sunt disponibile transmisii moderne, manuale si automate DSG, cu versiuni cu tractiune integrala aflate in pregatire. Varianta sportiva ŠKODA Octavia RS este, de asemenea, in pregatire.

 

In ciuda dimensiunilor crescute si a unui numar mai mare de tehnologii aflate de la bord, inginerii ŠKODA au reusit totusi sa faca aceasta masina cu pana la 102 kilograme mai usoara decat cea de-a doua generatie ŠKODA Octavia. Acest rezultat a fost obtinut gratie unei construcţii care s-a axat pe reducerea masei, a unui design avansat al caroseriei, prin utilizarea otelurilor foarte dure si rezistente şi a alegerii foarte atente a materialelor. Reducerea efectiva a greutatii va diferi in functie de structura configuratiei fiecarui autovehicul.

 

Confort suprem prin tehnologii inovatoare

 

In plus, noua ŠKODA Octavia ofera numeroase functii noi destinate confortului, precum cele disponibile pana acum doar in autovehiculele din segmentele superioare. In afara de faptul ca sunt dotari noi pentru Octavia, unele dintre acestea sunt chiar o premiera pentru un automobil ŠKODA. In acest context, utilizarea de noi tehnologii nu reprezinta un scop in sine, ci incearca sa ofere un plus de valoare tangibila clientilor, ceea ce inseamna ca nu exista loc pentru elemente fanteziste, ci doar pentru tehnologii utilizate din consideratie pentru oameni, tehnologii care fac mobilitatea mai sigura si mai confortabila.

 

Disponibil pentru prima data la un automobil ŠKODA este Adaptive Cruise Assistant, care mentine in mod automat o distanta prestabilita fata de masina din fata. Noul Intelligent Light Assistant va comuta in mod automat la luminile de drum si inapoi la cele de intalnire, crescand astfel confortul si siguranta in trafic. Sistemul Automatic Parking Assistant face ca modelul Octavia sa intre si sa iasa mai usor din locurile de parcare. De asemenea, disponibila in premiera intr-un automobil ŠKODA va fi in viitor si functia de recunoastere a semnelor de circulatie, ca parte integranta a pachetului „Traveller Assistant”. Funcţia de selectie a modului de condus permite soferilor sa selecteze anumite caracteristici de conducere a autovehiculului prin apasarea unui buton. O alta premiera o reprezinta trapa panoramica cu functii de glisare si rabatare: un plafon panoramic transparent, care ridica nivelul de confort si starea de bine la bordul modelului Octavia. Noua Octavia este, de asemenea, disponibila cu KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System), sistemul automat de actionare a inchiderii si de pornire a motorului.

----------------------------------------------------------------------------------------

Pentru mai multe detalii si poze, contactati departamentul de marketing Brady.

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă