Noua SKODA Fabia R5

Noua SKODA Fabia R5

Punct de turnura pentru ŠKODA: autoritatea cea mai importanta din motorsport, Federatia Internationala de Automobilism FIA, a dat unda verde noii ŠKODA Fabia R 5. Dupa succesul omologarii, noua masina de raliu poate continua acum, pe rutele de raliu din lume, povestea de succes de 114 ani in motorsport a producatorului ceh. Fabia R 5 are la baza noul model Fabia aflat in productia de serie a marcii ŠKODA si este succesorul modelului Fabia Super 2000, care este pana in prezent cel mai de succes automobil de raliu din istoria ŠKODA Motorsport.

„Suntem incantati ca Federatia Internationala de Automobilism FIA ne-a dat unda verde. Acum putem sa dovedim in curse cat de buna este noua noastra masina de raliu”, a spus Dr. Frank Welsch, membru al Consiliului de Administraţie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare Tehnica. „Cand am lucrat la cea de-a treia generatie a modelului Fabia pentru productia de serie, care s-a bucurat de un foarte mare succes deja de la lansare, am incorporat si gene ale masinilor noastre de raliu si am dezvoltat Fabia cu cea mai mare incarcatura emotionala din toate timpurile. In schimb, modelul din productia de serie reprezinta acum baza noii Fabia R 5.”
 
Noua masina de raliu de la ŠKODA inseamna high-tech pur. In conformitate cu regulamentul FIA, ŠKODA Fabia R 5 este echipata cu un motor turbo de 1,6 litri. Acesta reprezinta o schimbare considerabila fata de motorul asincron de la Fabia Super 2000. Mai mult, noua masina cu tractiune integrala dispune de o cutie de viteze secventiala cu 5 trepte de viteza si de suspensii MacPherson. Greutatea masinii este de cel putin 1.230 kilograme, conform prevederilor regulamentului. De la inceputul proiectului, ŠKODA Motorsport a investit 15 luni de munca intensa de dezvoltare pentru detaliile de inalta precizie ale masinii si pentru a se asigura ca toate componentele ultra-moderne interactioneaza perfect.
 
Procesul de omologare este o procedura complexa de durata, care impune colaborarea stransa cu Federatia Internationala de Automobilism FIA si este formata din mai multe etape. In ultimele luni, ŠKODA Fabia R 5 a fost supusa unui proces detaliat de autorizare, care s-a incheiat cu succes, adica prin acordarea autorizarii de catre FIA. “Suntem bucurosi ca acum dispunem de omologarea Federatiei Internationale de Automobilism FIA,” a declarat Michal Hrabánek, directorul ŠKODA Motorsport. ”Dezvoltarea noii noastre sperante in raliuri a insemnat un proces solicitant si o provocare foarte mare pentru intreaga echipa ŠKODA Motorsport, careia vreau sa-i multumesc in mod special.”
 
Piloti de top, precum campionul Asia-Pacific Jan Kopecký (CZ), campionul european Esapekka Lappi (FIN), legenda raliurilor “Fast” Freddy Loix (B) si multiplul campion austriac Raimund Baumschlager (AT), au oferit valoroase informatii in timpul dezvoltarii noii masini de raliu. In decursul procesului de omologare, au fost parcursi circa 10.000 de kilometri in teste, pe o varietate de drumuri si in diverse conditii, inclusiv in Republica Ceha, Austria, Germania, Italia, Franta, Grecia, Spania si Finlanda. Fie pe ger sau sub soarele puternic, pe asfalt, pietris sau zapada - ŠKODA Fabia R 5 a trecut fiecare test cu succes.
 
Interesul fata de ŠKODA Fabia R 5 manifestat de echipele de clienti este deja foarte mare. Nu este de mirare, avand in vedere ca predecesorul, ŠKODA Fabia Super 2000, a fost un garant al titlurilor. In sezonul 2014, in cadrul Campionatului de Raliuri FIA Asia-Pacific (APRC), ŠKODA a reusit un hat-trick de titluri in Campionatul pilotilor si cel al constructorilor, iar castigatorul Campionatului European de Raliuri FIA (ERC) a fost pentru a treia oara consecutiv un pilot al echipei de uzina ŠKODA. Lista de succese obtinute anul trecut include si cinci titluri nationale. Cu un total de aproape 50 de titluri nationale si internationale in cinci ani, ŠKODA Fabia Super 2000, care si-a facut pentru prima data aparitia in 2009, este proiectul cu cel mai mare succes in istoria de 114 de ani pe care compania a scris-o in motorsport.
 
Directorul ŠKODA Motorsport, Michal Hrabánek: „Cu noua  ŠKODA Fabia R 5 vrem sa continuam succesul de care ne-am bucurat in ultimii ani, cu viteza si fiabilitate, pe traseele de raliu de pe glob. Dupa succesul avut cu omologarea, putem initia acum urmatoarea faza a proiectului Fabia R 5.”

Pentru mai multe detalii si poze, puteti contacta Departamentul de Marketing Brady.

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă