Noua Skoda Octavia Scout poate tracta pana la 2t

Noua Skoda Octavia Scout poate tracta pana la 2t

Deschizator de drumuri, aventurier pentru intreaga familie si un autovehicul tocmai bun pentru tractarea poverilor mari – noul model ŠKODA Octavia Scout este un automobil polivalent si puternic, atat pe asfalt, cat si in off-road. Tehnologia de ultima ora a tractiunii integrale, care utilizeaza un cuplaj Haldex-5, motoarele de inalta performanta, garda la sol marita, unghiul de atac imbunatatit si pachetul pentru drumuri grele asigura posibilitati nelimitate, chiar si pe teren accidentat. Capacitatea de tractare a crescut cu 25 de procente, ajungand acum la doua tone. In ciuda cresterii puterii, consumul de carburant si emisiile noii ŠKODA Octavia Scout au fost reduse cu pana la 20 de procente in comparatie cu modelul precedent.

Noul model ŠKODA Octavia Scout, care va fi disponibila in showroom-uri incepand cu aceasta toamna, este un real aventurier pentru familie si timpul liber. Asa cum v-ati astepta din partea marcii ŠKODA, cel mai recent model ofera „putin mai multa masina”, in toate aspectele. In plus fata de nivelul avansat de functionalitate, numeroasele dotari 'Simply Clever', precum si cea mai recenta tehnologie pentru siguranta si confort, noua Octavia Scout impune de asemenea noi standarde pentru capacitatea de tractare, abilitati de urcare in rampa si deplasare pe teren accidentat.

“Noua Octavia Scout demonstreaza ca este la fel de confortabil sa te deplasezi pe asfalt, ca şi in off-road. Automobilul se remarca prin imaginea sa robusta, puternica si atractiva. Noua ŠKODA Scout combina perfect forma cu functia”, declara Dr. Frank Welsch, Membru in Consiliul de Administratie ŠKODA, responsabil pentru Dezvoltare.

Capacitatea de tractare a crescut cu 25%, ajungand la 2 tone

Noua ŠKODA Octavia Scout este acum, mai mult decat oricand, un autovehicul excelent pentru tractarea poverilor mari. Poate remorca pana la 2 tone – o capacitate de tractare cu 25 de procente mai mare decat inainte. Indiferent ca tractati o rulota, o remorca pentru cai sau o barca: capacitatea de tractare mai mare asigura maximum de flexibilitate in situatiile cotidiene.

Capacitatea imbunatatita de urcare a pantelor este, de asemenea, excelenta. Gratie unghiurilor de atac si degajare marite, care sunt acum de 16,7 grade in fata si 13,8 grade in spate, acest deschizator de drumuri, din Republica Ceha, poate aborda fara dificultate zone mai dificile si cu inclinatie mai mare.

Diferentialul Blocabil Electronic (EDL), disponibil in dotarea standard, asigura demaraje confortabile la viteze mici. EDL actioneaza pe ambele punti, fata si spate, si actioneaza ca un blocaj intre roti. Noua Octavia Scout dispune standard si de sistemul de Control Electronic al Stabilitatii (ESC). Modul ESC in doua trepte poate fi adaptat pentru a corespunde diferitelor conditii de mers, prin simpla apasare a unui buton. Aceasta permite soferului sa porneasca sau sa opreasca sistemul de control al tractiunii, in functie de nevoi.

Tractiune integrala de ultima generatie, care are la baza cuplajul Haldex-5

Noua tractiune integrala standard a modelului Octavia Scout asigura caracteristici dinamice optime, siguranta activa de varf si un consum redus de carburant, utilizand cea mai noua tehnologie pentru tractiunea integrala, care are la baza cuplajul Haldex-5. Distributia de putere intre cele patru roti depinde intotdeauna de conditiile de mers. In timpul decelerarii, sau in conditiile unei sarcini reduse, cea mai mare parte a puterii ajunge la puntea fata, ceea ce economiseste carburant. Imediat ce este nevoie de mai mult cuplu, sau daca rotile au nevoie de mai multa tractiune, rotile din spate sunt activate lin, in cateva milisecunde. Pierderea tractiunii este practic imposibila. In comparatie cu un cuplaj Haldex-4, care a fost utilizat inainte la Octavia Scout, noua tehnologie este cu 1,4 kg mai usoara.

Pentru utilizarea in off-road, noua Octavia Scout dispune de o garda la sol mai mare. In comparatie cu modelul Octavia standard, creşterea este de 31 de milimetri, la un total de 171 de milimetri. In plus, pachetul pentru drumuri grele, cu scuturi de protectie suplimentare sub caroserie, reprezinta acum o dotare standard. Acestea protejeaza partea de sub masina impotriva deteriorarii mecanice si previn patrunderea murdariei in compartimentul motor. Componentele din partea inferioara a caroseriei, precum si conductele de frana si de carburant sunt, de asemenea, protejate cu elemente din plastic.

Imaginea uimitoare a modelului Octavia Scout este perechea perfecta pentru tehnologia sa off-road. Jantele din aliaj de 17 inch si anvelopele 225/50 R17 sunt dotari standard. Barele rezistente din fata si din spate, cu protectii din plastic negru si aplicaţii argintii cu design off-road subliniaza robusteţea automobilului. Din profil, Scout atrage atenţia cu bandouri din plastic negru, care acopera pragurile si pasajele rotilor. De asemenea exista benzi laterale de protectie din plastic negru si oglinzi cu aspect de aluminiu. Barele de pe plafon sunt disponibile si cu un finisaj cu efect de aluminiu. Iar interiorul dispune de o serie de caracteristici create special pentru Scout.

Trei motoare puternice care au un consum redus cu pana la 20%

Noile motoare ale modelului Octavia Scout sunt mai puternice, precum si cu 20 la suta mai ecologice. Sunt disponibile trei motoare, unul pe benzina si doua diesel. Economiile de carburant rezulta din reducerea cu 29 kg a masei, imbunatatirile aduse tehnologiei de tractiune integrala, precum si utilizarea motoarelor eficiente Green tec, cu sistem Start-Stop si funcţie de recuperare a energiei de franare, in dotarea standard. Toate cele trei motoare corespund cerintelor normei de poluare EU6, care va intra in vigoare in septembrie 2014.

Motorul diesel de varf pentru ŠKODA Octavia Scout este un 2.0 TDI/135 kW (184 CP), care beneficiaza de atractiva combinatie cu transmisia automata cu sase trepte de viteza (DSG) si tractiunea integrala. Este prima data cand aceasta combinatie este disponibila pentru un automobil ŠKODA. Motorul 2.0 TDI/110 kW (150 CP) este disponibil doar cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza. Propulsorul 1.8 TSI/132 kW (180 CP) pe benzina, care poate echipa modelul Octavia Scout, este disponibil impreuna cu o transmisie DSG automata, cu sase trepte de viteza.

Din 2007, Octavia Scout este parte integranta din gama de modele ŠKODA. Intre 2007 si sfarsitul anului 2013, ŠKODA a livrat circa 53.600 unitati Octavia Scout catre clientii din intreaga lume. Aceasta reprezinta aproape opt procente din totalul modelelor Octavia Combi, livrate in aceasta perioada.

Noua Octavia Scout are la baza experienta extraordinara a marcii ŠKODA in proiectarea de automobile adecvate pentru utilizarea in off-road. Producatorul de automobile din Republica Ceha ofera acum sase modele cu un design off-road special: Octavia Scout, Fabia Scout, Fabia Combi Scout, Roomster Scout, precum si Yeti Outdoor si Superb cu pachet Outdoor.

Pentru mai multe detalii si poze, va rugam contactati dept. de Marketing Brady.

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă