Scaune auto obligatorii pentru copii

Scaune auto obligatorii pentru copii

Scaune auto omologate obligatorii pentru transportul copiilor

Cele mai recente modificari din codul rutier publicate la sfarsitul anului 2014 prevad noi reguli pentru soferi, cum ar fi obligatia acestora de a-si informa pasagerii cu privire la purtarea centurii de siguranta in timpul circulatiei pe drumurile publice.

In plus, soferii au obligatia sa se asigure ca, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poarta centurile de siguranta sau sunt transportati numai in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate. Este vorba despre scaune speciale prevazute cu sisteme de fixare si asigurare concepute pentru confortul si siguranta celor mici. Scaunelele se fixeaza de bancheta din spate, cu ajutorul unor centuri speciale sau a celei de siguranta a masinii. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiind adaptate in functia de varsta si greutatea celor mici.

Mai mult chiar, din 28 septembrie 2014, este interzis transportul copiilor mai mici de 3 ani in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta.
"Copiii cu varsta de peste 3 ani, avand o inaltime de pana la 150 cm, pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta doar daca ocupa, pe timpul transportului, orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata", se specifica in noul cod rutier.

Soferii care nu se vor asigura ca persoanele minore poarta centuri de siguranta sau sunt transportate in dispozitive de fixare in scaune pentru copii omologate vor primi 3 puncte de penalizare. Aceeasi sanctiune se va acorda si pentru nerespectarea dispozitiilor privind transportul copiilor in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta.

Scaunele pentru copii originale Skoda si Volkswagen sunt omologate international si repecta standardele de siguranta ECE 44.04 in ceea ce priveste securitatea minorilor si prezinta urmatoarele avantaje:

  • Folosesc sistemul ISOFIX, ce asigura prinderea scaunelor direct pe caroseria masinii (toate modelele Skoda si VW noi au incorporate din fabrica sistemul ISOFIX de prindere scaun masina)
  • Ofera solutii pentru diferitele varste ale copilului
  • Permit fixarea atat in sensul directiei de mers cat sip e scaunul din dreapta soferului, a.i. copilul sa poata fi supravegheat in permanenta
  • Nu sunt inflamabile si nu contin substante nocive
  • Au obtinute rezultate excelente la testele Euro NCAP.

Descopera si oferta de scaune auto pentru copii pentru SKODA si VOLKSWAGEN.

cerere-oferta-scaun-auto-copii

S.C. BRADY TRADE SRL prelucreaza datele cu caracter personal furnizate de dvs. in scopuri asociate produselor sau serviciilor sale, cum ar fi: contactarea dvs. (inclusiv prin posta, email, fax, mesaje text sau telefon) in legatura cu oferte de produse si servicii ale S.C. BRADY TRADE SRL sau efectuarea de studii de piata in vederea determinarii gradului de satisfacte a clientilor, profil al clientului, rapoarte statistice etc., cf. prevederilor legii 677 / 2001. Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre S.C. BRADY TRADE SRL este notificata la A.N.S.P.D.C.P. sub numărul 4598. In cazul in care nu doriti aceasta, va rugam mentionati pe mail marketing@bradytrade.ro.

Suna acum


Acest website folosește cookie-uri pentru a ne ajuta să vă oferim cea mai buna experiență când ne vizitați website-ul. Mai multe informații despre folosirea cookie-urilor și modul cum prelucrăm și protejăm datele Acceptă & Continuă